Freja

(I midten)

Broby Sportsefterskole

Hvad glæder du dig allermest til at komme tilbage til, når efterskolen åbner op igen?

Det som jeg glæder mig allermest til ved at komme tilbage på efterskolen igen, er helt sikkert at være sammen med alle menneskerne, som man er omringet af igen, men også at få min hverdag tilbage.

Ses du med dine efterskolevenner på nogle alternative måder? Hvis ja, hvilke?

Jeg skulle have haft været sammen med en masse af pigerne til nytår. Men efter der kom strammere retningslinjer, har det været lidt svært at få aftaler til at gå op. Ellers går vi ture.

Hvad får du tiden til at gå med derhjemme?

Når jeg er herhjemme, bruger jeg meget af min tid på at sove ellers er lærerne på skolen ret gode til at lave mange sjove aftenaktiviteter fx. Quizzer, Zumba, gemmeleg og Tingfinderleg osv.

Hvad savner du mest ved gymnastikken?

Jeg savner især fælleskabet ved gymnastikken! Når alle står klar på gulvet er det som en kæmpe fest, der går igang. Og når man ser, at folk har øvet sig og går op i gymnastikken, det er skide fedt.

Hvordan forbereder I jer på foråret, hvor I forhåbentlig skal lave gymnastikopvisninger på den ene eller den anden måde?

Vi har normalt både opdelt pige og Drenge gymnastik og fællesgymnastik. Ud over det har vi også gymnastikweekender, hvor vi udelukkende har gymnastik og her sætter vi blandt andet opvisningen sammen. Vi har også haft vores første prøveopvisning som desværre blev for tom sal.

Kasper  

Dejbjerglund Efterskole

Hvad glæder du dig allermest til at komme tilbage til, når efterskolen åbner op igen?

Det jeg glæder mig mest til, må nok være at se mine venner i virkeligheden igen. Jeg glæder mig til at komme tilbage til fælleskabet men også gymnastikken. Jeg glæder mig til at bo med mine roomies igen, og man skulle tro det var løgn, men nu savner jeg faktisk også morgenløb.

Ses du med dine efterskolevenner på nogle alternative måder? Hvis ja, hvilke?

Vi har jo online undervisning, så jeg ser næsten mine venner hver dag på teams. Når vi ikke har undervisning, er vi gode til at ringe og skrive til hinanden både på Messenger og Snapchat.

Hvad får du tiden til at gå med derhjemme?

Når jeg er herhjemme, er jeg god til at holde mig selv aktiv. Jeg løber, styrketræner og når vejret er til det, hopper jeg også på havetrampolinen. Vi har her efter nytår fået en træningsmentor, som er en lærer fra skolen, der hjælper med at holde os motiverede. Det syntes jeg er ret fedt.

Hvad savner du mest ved gymnastikken?

Jeg savner alle gymnastiktimerne og Dejbjergs springcenter. Jeg savner det med bare lige at kunne gå over og springe, når man havde lyst. Jeg savner, at der hver eneste aften var fri spring, og så savner jeg også fælleskabet i gymnastikken.

Hvordan forbereder I jer på foråret, hvor I forhåbentlig skal lave gymnastikopvisninger på den ene eller den anden måde?

Vi har lige fået at vide af vores forstander Kjeld, at opvisningerne bliver udskudt en måned, så de opvisninger der skulle have været i marts, bliver så vidt muligt rykket til april og maj. Vi skal også lave en masse udendørs opvisninger, så der kan komme nogle flere tilskuere. Jeg krydser bare fingre for, at vi får lov at vise, hvad vi kan i foråret.

Signe Høj og Signe Juul

Bøvling Idrætsefterskole

Hvad glæder I jer allermest til at komme tilbage til, når efterskolen åbner op igen?

Vi glæder os allermest til at se alle folk igen, og til at have en hverdag sammen igen, hvor alle ting foregik fælles i stedet for online og hver for sig. Vi glæder os også mega meget til at lave gymnastisk igen, og komme videre med opvisningerne.

 

Ses I med jeres efterskolevenner på nogle alternative måder? Hvis ja, hvilke?

Vi så nogle stykker i virkeligheden, da restriktionerne ikke var så stramme, men vi er blevet gode til at snakke sammen over fx FaceTime, hvilket er super hyggeligt.

Hvad får I tiden til at gå med derhjemme?

Skolen fylder meget fra 08:00 til 14:30 hver dag, ellers så slapper man af og er sammen med sin familie. Vores efterskole afholder aftenaktiviteter to gange ugentlig som fx. bingo eller sangtime.

Hvad savner I mest ved gymnastikken?

Vi savner stemningen utrolig meget og det fællesskab gymnastikken danner. Vi savner også at komme videre med opvisningerne og krydser fingre for, at vi kan vise dem på et tidspunkt.

Hvordan forbereder I jer på foråret, hvor I forhåbentlig skal lave gymnastikopvisninger på den ene eller den anden måde?

Lidt inden vi blev sendt hjem havde vi en gymnastikuge, hvor vi kom langt med opvisningen. Vi var så heldige at lave en lille forevisning for vores forældre ugen inden juleferien (selvfølgelig med fokus på restriktionerne). Herhjemme har vi obligatorisk gymnastik 2 gange hver uge, hvor vi blandt andet i dag øvede serierne. Derudover har vores lærer bedt vores drenge om at sende en video ind af dem som laver serien, som efterfølgende er blevet klippet sammen til en corona-edition af drengeserien. På den måde holder vi serierne ved lige.

Filip

Sorø Gymnastikefterskole

Hvad glæder du dig allermest til at komme tilbage til, når efterskolen åbner op igen?

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage til fællesskabet. Da et fællesskab på en efterskole er noget, som man ikke får nogle andre steder. At være en del af sådan et fællesskab er en af de bedste følelser, der findes. Jeg glæder mig også til at komme tilbage til mine tætteste venner på skolen. Jeg savner virkelig at kunne mødes med dem på under 2 minutter, når det er.

Så gik jeg personligt også ind i den her juleferie med en næsten helet skade, så jeg var allerede rimelig trist over at skulle hjem, da jeg gerne ville i gang med at spring igen. Og nu skal jeg vente minimum 5 uger, udover den normale vinterferie, på at komme i gang igen. Jeg glæder mig også til at komme tilbage til normal undervisning. Da jeg personligt har meget svært ved at koncentrere mig, når jeg bare sidder herhjemme.

Ses du med dine efterskolevenner på nogle alternative måder? Hvis ja, hvilke?

Jeg ses faktisk overraskende tit med nogle af vennerne nede fra skolen af. Det kan være vi sidder og gamer lidt sammen foran vores computere, PlayStation eller hvad man nu end lige har. Så kan man sidde der og grine lidt sammen i nogle timer, det synes jeg faktisk er virkelig hyggeligt. Man kan også bruge face time og lave slags virtuel overnatning. Hvor man sidder og snakker til man falder i søvn. Det er ikke det samme som i virkeligheden, men det er stadig hyggeligt. Skolen laver faktisk også nogle arrangementer på teams hver aften ved normal sengetid. Så har aftenvagterne fundet på et eller andet, som man skal have forberedt. Det kunne være en joke eller man skal møde op med sin tandbørste i munden. Og så kan man lige grine lidt sammen med lærerne og de andre elever, inden man går i seng.

Hvad får du tiden til at gå med derhjemme?

En ting er sikkert. Jeg keder mig virkelig meget herhjemme. Jeg er så vandt til at der sker noget hele tiden nede på skolen. Så når man pludselig har været hjemme i næsten en måned, hvor der sjældent sker noget. Og det er også svært at gøre noget, da hele familien arbejder hjemme, så man vi har kunne isolere os. Så det er svært at få tiden til at gå. Men med tanken om at jeg skal tilbage på et tidspunkt, så skal alt nok gå.

Hvad savner du mest ved gymnastikken?

Jeg savner alt ved gymnastikken. Jeg blev skadet ca. en måned inden juleferien, så jeg har ikke rigtig lavet gymnastik i snart 2 måneder. Der er næsten intet, jeg glæder mig mere til end at komme tilbage og lave de forskellige former for gymnastik vi laver. Både at springe og lave rytme.

Hvordan forbereder I jer på foråret, hvor I forhåbentlig skal lave gymnastikopvisninger på den ene eller den anden måde?

Indtil videre har vi ikke fået forberedt særlig meget til opvisningerne i foråret, da vi knap nok har haft tid til det. Men jeg går ud fra, at vi kommer til at gøre det over teams eller zoom. Hvor det nok kommer til at blive lidt sværere, at lære de forskellige serier som vi skal lave. Men jeg tror også på, at vores seje lærerteam kan få det ind i hovederne på os, hvis det bliver nødvendigt. Ellers tror jeg, at vi venter med at få det forberedt, til vi er på skolen, og så har vi lidt travlt. Men jeg tror sagtens, at vi kan nå at blive klar til opvisningerne i foråret.