Kan man lave bæredygtigt sportswear? Vi kan hurtigt sætte to streger under, at modeindustrien ikke er en bæredygtig branche. Det gælder selvfølgelig også sports- og gymnastiktøj, let’s face it…

Branchen er vi hos F&D jo en del af. Men det betyder ikke, at vi ikke kan tage stilling og arbejde for en bedre fremtid – og for mere bæredygtigt sportswear. Vi vil gerne bidrage til en mere bevidst tilgang med positive udviklinger til gavn for fremtidige generationer.  

I dette indlæg vil vi gerne fortælle jer om nogle af de initiativer, som vi er startet op på, og som netop understøtter målet om en bæredygtig fremtid. 

Se videoerne igennem og bliv klogere på hvad vi gør hos F&D. 

 

Plastik, plastik, plastik… Vi ved det alle sammen – vi skal undgå at bruge materialer, der ikke er forgængelige, og derved ikke er en del af naturens naturlige cyklus. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, men som forbruger og en lille virksomhed som os, kan man evt. finde svar i miljøorganisationer som fx Plastic Change og deres kæmpe videnskartotek. Som tiltag for at mindske plastikforbruget benytter vi os altid af poser lavet af sukkerør, når vi skal levere jeres spændende bestillinger til jer. Se videoen og lad Ditte forklare vores tilgang til bæredygtig emballage. 

Vi skal genbruge noget mere! Derfor er vi stolte af, at vores mest populære metervarer hovedsageligt består af en recycled polyester-kvalitet. Metervaren Vita er en kvalitet, der er regenereret af industrielle spild-materialer som opbrugte tæpper og kasserede fiskenet. Derfor bidrager tilgangen også til at rydde op i verdenshavenes affalds-udfordringer. Den ressourceoptimerende tilgang er helt uden at gå på kompromis med både kvalitet og udtryk. Vores tøj er yderst slidstærkt og kan holde til bevægelse i mange sæsoner. Recycling er vi altså vilde med! Læs mere om kvaliteten og se de fantastiske farver her.

Bæredygtig produktion og transport… Man skal starte et sted! Vi har samlet hele vores produktion af sportswear og gymnastiktøj på vores egen systue i Polen. Vi har derfor stor indflydelse på transporten og fylder derfor altid lastbilen helt op, inden læsset transporteres til Danmark. Det handler om optimering – men mest af alt om at reducere unødig brændstof og luftforurening, da transportsektoren udgør over en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledning.

Vi ved, at der er lang vej igen – og vi har meget, vi skal lære som virksomhed, som branche og også som sportsgren. Vi er hos F&D ALTID åbne og nysgerrige efter jeres inputs. I ved, hvor I kan fange os til en snak om bæredygtigt sportswear… Tak for jeres tid.