Lige nu er gymnastikkens højdepunkt i fuld gang, nemlig de mange opvisninger. Hallerne er fyldt med glade gymnaster, musikken bulder derudaf og gymnastikken lever.

Men så sad jeg i sidste weekend og så Stevns Idrætsefterskole, som i øvrigt lavet en super flot og nytænkende opvisning, og der blev jeg (endnu) engang opmærksom på, at gymnastikken især lever hos pigerne. Der var nemlig dobbelt så mange piger som der var drenge! Efterskoler med højt niveau på gymnastik siden, mangler i den grad drenge og har gjort det i mange år efterhånden. Men de findes bare ikke i de samme mængder som pigerne.

Tallene fra DGI taler også for sig selv. På landsplan falder medlemstallet med 88 procent når drengene træder ind i teenageårene. Fra 53.000, når de er mellem 0 og 12 år, til 6.000, når de er mellem 13 og 18 år.

Personligt tænker jeg det handler om at gøre det sejt at gå til gymnastik! Og så handler det om at finde nogle forbilleder som drenge kan spejle sig i. Nogle de ser op til og vil være ligeså seje som.

DGI, FaceOff og PE-redskaber tog affære i et bredt samarbejde og kørte af sted med tiltaget ”10.000 på 10 dage” – flere drenge til gymnastik!, som gik ud på at bevæge 10.000 drenge ved hjælp af gymnastik på 10 dage. Drengene blev udfordret med spring, parkour og vildskab, af de bedste springene gymnaster i Danmark. De var vidt omkring på skoler, i samarbejde med foreninger og landsdele og gav en masse drenge en kæmpe oplevelse, og viste at gymnastik ikke kun er rytme og koldbøtter. Et projekt der med stor succes igen skal ud luftes i år!  Fedt!

Også i Svendborg ved jeg at de har taget skeen i egen hånd og har ansat (med løn) nogle dygtige drenge og forbilleder til at undervise i de mindre byer omkring svedborg, for at inspirere instruktører og hjælpeinstruktører. Burde flere kigge efter sydfyns måde at gøre det på?

Vi må i gymnastik Danmark stå sammen og sørge for at få vendt de ærgerlige tal fra DGI, og få drengene tilbage til den fede sportsgren som gymnastik jo er!

Go’ opvisnings sæson derude!